Hozzávalók:
250 gramm bogyó kipréselt leve vagy
160 ml Homoktövis velő
375 ml víz
100 gramm cukor
2 zselatin lap
200 ml habtejszín
1 evőkanál citrom lé
Menta levelek a díszítéshez
Elkészítés:
Ha bogyód van, akkor először préseld ki a levét és szűrd le.
Keverd össze a homoktövis velőt a vízzel 1:1 arányban.
Áztasd a zselatin lapokat hideg vízben 5 percig.
Melegítsd föl a homoktövis velő 2/3-át a cukorral. Add hozzá az áztatott zselatin lapokat a vízzel együtt. Kevergesd alaposan, amíg langyos nem lesz.
Ha kihűlt keverd bele a megmaradt homoktövis velőt a citromlével és a felvert tejszínnel.
Tálalás:
Poharakba vagy tálkákba.
Fogyasztás elött rakd hűtőbe.
Díszítheted Homoktövis bogyóval, mentalevél, idény gyümölcsökkel.
Leave a reply