Hozzávalók:
- 40g zabpehely
- 1 db kicsi sárgarépa csíkozva
- ½ Kávéskanál őrölt fahéj
- ¼ Kávéskanál őrölt vagy reszelt gyömbér
- 240 ml mandulatej
- 1 teáskanál méz vagy juharszirup
- 1 teáskanál kesu vagy mandula vaj
- 1-2 teáskanál Szmoli Homoktövis őrlemény
- 2 teáskanál növényalapú joghurt
- Gyümölcsök ízlés és évszak szerint
Mennyiség: 2 adag
Elkészítés:
Serpenyőben melegítsük fel az első hat hozzávalót melegítsük és kevergessük addig, amíg krémes nem lesz.
Utána adjuk hozzá a Szmoli Homoktövis őrlemény nagy részét (kevés maradjon a díszítéshez).
Kisebb tálakba merjük, díszítsük a tetejét joghurttal, gyümölcs darabokkal és szórjuk meg Szmoli Homoktövis őrleménnyel.
Jó étvágyat!
Leave a reply
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.